Checklista: Känner du lust eller kärlek?

Är du kär eller är du bara tänd? Det kan vara svårare än vad man tror att skilja på om man känner kärlek eller bara lust, speciellt i början av en relation. Vi har samlat frågorna du kan ställa dig själv för att få fram ett svar.

Lust och passion handlar om fysiska känslor av attraktion och åtrå handlar kärlek mer om ömhet, tillgivenhet och omtanke. Det som kan bli klurigt är att känslorna ofta överlappar varandra. Dejtar du någon på Mötesplatsen och är osäker på vilka känslor du egentligen har för personen?

DÅ kan du börja med att fråga dig själv:

Är du intresserad av att träffa hens vänner?
Ser du fram emot era samtal?
Vill du veta mer om vad som gör dejten glad?
Vill du dela med dig av saker om ditt liv?
Vågar du visa känslor och känna dig sårbar med din dejt?

Om svaren är ja på dessa frågor så är det ett tecken på att du känner mer än lust. Om svaren istället består av fler nej så indikerar det på att ditt förhållande mest består av lust och passion.

Frågorna som kan vara tecken på att du enbart känner lust:

Är ni mest bara intima med varandra när ni ses?

Sedan är det liksom tack och hej?

Planerar ni inte framtiden tillsammans och är ni ointresserade av att lära känna varandras familjer och vänner?

Om svaren är ja så består ert band mest av lust och inte så mycket kärlek. Och det behöver inte vara fel! Så länge ni båda två ställer er lika inför det. Om ni båda inte vill ha ett seriöst förhållande är det såklart okej att enbart känna lust till varandra. Men – inte att glömma: En relation kan förändras. Två som endast känt lust till varandra i början kan givetvis utveckla starkare band och kärlek. Vårt främsta tips är att njuta av resan och inte klura alltför mycket på framtiden. Samtidigt måste du vara öppen och ärlig med dina känslor och intentioner, för inte såra. Så länge du är transparant och behandlar de du dejtar med respekt så blir allt som det ska! ❤️❤️❤️