5 tecken på att det är dags att lämna

Ni som en gång var tokiga i varandra, allt var lätt och framtiden såg ljus ut. Men så går tiden och plötsligt har du och din partner en helt annan typ av relation. Men hur vet man att när det är värt att kämpa och när det är dags att lämna?

Det är inget lättvindigt beslut att lämna ett förhållande. Inte för de flesta i alla fall. Och ännu svårare blir det när det finns barn inblandade. ❤️ Enkelt sagt kan man säga att när vågskålen väger tyngre på den negativa än den positiva sidan är det dags att göra något åt situationen. Ni förtjänar båda en chans att bli lyckliga. Det finns faktiskt vissa tecken som kan vara ganska tydliga signaler på att det är dags att slänga in handduken.

5 tecken på att det är dags att ge upp din nuvarande relation:

Återkommande otrohet. En otrohet behöver inte nödvändigtvis innebära att relationen omedelbart tar slut. Det finns hjälp och sätt att ta sig vidare. Men om det händer flera gånger, eller om ni märker att det faktiskt inte går att släppa det som har hänt hur mycket ni än försöker, kan det vara dags att inse att det inte kommer att fungera.

Om det är våld inblandat. Det spelar ingen roll om det är fysiskt, verbalt, sexuellt, känslomässigt eller finansiellt. Lämna genast! Ta hjälp och stöd.

Om de bra stunderna lyser med sin frånvaro. I en relation går det förstås upp och ner. Ingen relation är en dans på rosor för jämnan. Det händer saker i livet och mellan er som påverkar. Det här är helt normalt och något man måste acceptera i en längre relation. Men när du märker att det negativa i relationen tar över är det något som inte stämmer. Det räcker tyvärr inte att leva på gamla minnen.

När du vet att du förtjänar något bättre. Innerst inne vet du att du är värd så mycket mer än det du får av din nuvarande partner. Men du fortsätter hoppas på förbättring, och har gjort så väldigt länge. Sluta. Om du inte känner att du får det du vill ha av din partner i form av kärlek, respekt och tillgivenhet bör du lämna relationen.

Du blir inte glad när du tänker på er framtid. Vi vill alla bli älskade och många av oss är rädda för att bli ensamma. Det här kan göra att vi ibland stannar kvar i en relation som kanske egentligen inte är hundra procent bra. Vi väljer att inte se problemen eller känna efter för mycket – eftersom alternativet att vara ensamma känns så mycket värre. Men sanningen är detta är en väldigt dålig anledning att stanna. Om du innerst inne har svårt att se en framtid ihop, eller hoppas på att träffa någon annan som du känner starkare för, borde du göra slut. Det är inte snällt mot dig själv eller din partner att stanna i något halvdant.

Dags att hitta en ny kärlek?

En skilsmässa eller separation är aldrig rolig och det kan ta tid för hjärtat att läka efter ett uppbrott. Men livet måste gå vidare och då är bara frågan när och hur? Ta gärna hjälp av oss på Mötesplatsen – vi är en seriös aktör som har stor vana att vägleda människor som söker efter en seriös relation. Här kan också läsa om hur man kommer igång med dejtandet efter en lång relation. Ta hand om dig och lycka till! Har du några frågor finns vi Mötesplatsen här för dig! ❤️❤️❤️